2022_tavaszi_kiemkep

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó — 2022 tavaszán

2022. május 21-én újra személyesen találkozhatunk és örülhetünk egymásnak a nagymarosi plébániakertben!

„»És látta Isten, hogy jó, amit alkotott.« Isten rád néz, és azt mondja: én alkottalak. Jó vagy. Igen ám: de mire jó? Mire szánt engem Isten? Mi a dolgom a világban? Van, akinek könnyebb, másnak nehezebb megtalálni a választ. Egy biztos: Isten álmodott rólad. És nemcsak álmodott, hanem meg is ajándékozott: képességekkel, vágyakkal és erővel. Most pedig ott van veled és drukkol neked, hogy felfedezd az ajándékait” – írja májusi előadónk, Süveges Gergő a Nagymarosi Levélben (láttad már?).

Nem tudom, hol tartasz ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával. Talán még előtted vannak, talán mindennél égetőbbnek érzed őket vagy úgy tapasztalod, nagyjából már túl vagy a megválaszolásukon. A nagymarosi közösségben a közösbe teheted a tapasztalataidat, az érkező előadók, fakultációvezetők, zenészek, püspök atyák pedig abban segítenek majd, hogy sokféle irányból tekintsünk rá az idei témánkra: Valamirevaló vagy!

A nap zenei szolgálatát a Bánszki Band végzi. A főelőadást követően idén is számos fakultáció, műhely várja az érdeklődőket – ezekről hamarosan olvashatsz honlapunkon. A nap csúcspontját a szentmise jelenti majd, amelyen velünk lesz Marton Zsolt, a házigazda Váci Egyházmegye megyéspüspöke, majd a találkozót közös dicsőítés és táncház zárja majd.

Program

  • 9.00: napindító
  • 10.00: főelőadás: Süveges Gergő újságíró; majd szentségimádás
  • 12.00: fakultációk
  • 14.00: ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
  • 15.30: énekpróba a szentmisére
  • 16.00: szentmise – főcelebráns: Marton Zsolt váci megyéspüspök; zenei szolgálat: Bánszki Band
  • 18.00: közös éneklés a Bánszki Banddel, majd táncház a Jászok Együttessel

A találkozón a főelőadás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőség gyónásra, lelki beszélgetésre a templomkertben.

A nap részletes programját és a találkozó énekeit megtaláljátok a találkozó infófüzetében, amelyet INNEN tölthetsz le. A helyszínen nyomtatva is kézbeadjuk majd a füzetet azoknak, akik kérik, de teremtésbarát megoldás, ha magatokkal hozzátok a telefonotokon. 😉

A találkozó szentmiséjét a ti szándékaitokért ajánljuk fel. Ha van kedved, tedd a közösbe imaszándékodat, és használd sli.do falunkat!

Fakultációk

A főelőadást és a szentségimádást követően különféle választható programokon vehetsz részt. Ezek között megtalálod a „klasszikus” fakultációkat, de több kisebb létszámú műhely, találkozási lehetőség is vár rád. Megtalálod a helyed, ha csendre, beszélgetésre vagy meghallgatásra vágysz.

  • Főelőadónkkal, Süveges Gergővel a plébániakertben beszélgethetnek tovább az érdeklődők.
  • Az örökifjú Kerényi Lajos atya a templomban vár előadásán.
  • Kérdésed akadt? Vidd fel a nagymarosi kálváriadombra – a hegymászás után Brückner Ákos Előd, Somogyi Sándor, Fülöp Ákos és Balázs András atyák várnak a kérdezz-felelek fakultáción.
  • A találkozón hálát adhatunk életünk ajándékaiért, Isten hívásáért. Az Iránytű Hivatástisztázó Műhely abban szeretne támpontokat adni, hogy az Úr mellett dönts, hogy megtaláld élethivatásodat és beszállj Jézus mellé a bárkába. Az Iránytű Hivatástisztázó Műhely a Szent Márton Közösségi Házban tartja programját. Figyelem! Csak 18 és 35 év közöttieknek!
  • +ismerés, +hívás, +különböztetés – a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hallgatói a Szent Márton Közösségi Ház udvarán várják az érdeklődőket műhelyükön, fókuszban a fenti kulcsszavakkal. Figyelem! Csak 17 és 35 év közöttieknek!
  • Életutak – A Vakok Batthyány László Római Katolikus Általános Iskolájának diákjaival találkozhattok a művelődési házban – közösségükről, életükről tesznek tanúságot, arról, hogy adottságainktól függetlenül mindannyiunkat egyformán szeret az Isten.
  • Azoknak, akik csak csendre és az Úr jelenlétére vágynak, egész délután tart majd a csendes szentségimádás az altemplomban.
  • A szentségimádás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőség szentgyónásra, lelki beszélgetésre a jelenlevő atyákkal.

icons8-unsplash-50

Pesti Dóra fotói

Tibély Gergely fotói

icons8-clapperboard-50

Videók: Hamarosan!

icons8-headphones-50

Hanganyagok: Hamarosan!

icons8-document-80

A Magyar Kurír beszámolója

Nagymarosi Levél

Vissza