DSC06996

Fakultációk a tavaszi találkozón

A rutinos Nagymarosra járók már megszokhatták, hogy minden Nagymarosi Ifjúsági Találkozót fakultatív programok egész sora kísér. Idén ezek a programok – minthogy ők lesznek a találkozó házigazdái – a domonkosok hivatására, az igazságkeresésre összpontosítanak majd. Gyertek el, és válasszatok kedvetekre a délelőtti főelőadást és szentségimádást követő programok közül is! A fakultációk 12 órakor kezdődnek majd a város különféle helyszínein.

  • A főelőadást tartó Hedvig és Mirjam nővérrel a művelődési házban találkozhattok, beszélgethettek tovább a témáról.
  • Schnider Angelika nővér interaktív biblikus műhelyt tart a református templomban.
  • A város felett magasodó kálváriára magatokkal vihetitek a nap során felmerült kérdéseiteket, itt kerül majd sor a kérdezz-felelek fakultációra.

DSC08994_v1

  • A templomban a „keresők” számára tart előadást Kerényi Lajos piarista atya.
  • Emlékeztek a domonkos nővérek őszi fakultációjára? A nagy sikerre való tekintettel ismét elhozzák Nagymarosra a Vágyak, érzelmek, szabadság című műhelyüket – ezt a programot a plébániakertben keressétek.

DSC09119

  • Döntéshozás és elköteleződés, hűség egy életre és hűség a mindennapokban. Mit kell tennem itt és most, hogy szent legyek? Hogyan tudok kitartani az életdöntésemben? Hogyan tudom apróbb célokra lebontani a nagyobb célomat? Ezeket a kérdéseket járja körül az Iránytű hivatástisztázó műhely a résztvevőkkel a Szent Márton Közösségi Házban. A fakultációt vezetik: Fecske Orsolya SSS, dr. Csépányi Gábor, Petres Lúcia OP, Mézinger Gabriella SJC és Nagy Bálint SJ.
  • Ha személyes beszélgetésre, meghallgatásra vágysz, várnak az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat munkatársai a Szent Márton Közösségi Ház udvarán.
  • Az altemplomban a fakultációk ideje alatt végig csendes szentségimádás zajlik majd.

A főelőadás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőségetek lelkibeszélgetésre, gyónásra, a domonkos atyák és nővérek is megszólíthatóak lesznek a nap során. A gyóntató atyákat ez alkalommal is a templom melletti kertben találjátok meg.

DSC09010_v1

A találkozó helyszínén egész nap ifjúsági szervezetek, lelkiségi mozgalmak, közösségek mutatkoznak be a templom melletti téren. Akik biztosan velünk tartanak: Jó Pásztor nővérek, Mária Rádió, Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület, pálos nővérek, szegedi Szent Imre Kollégium, Szent Ferenc Kisnővérei, domonkos nővérek és testvérek, Életünk a Család Közhasznú Egyesület – és ez a szép lista folyamatosan bővül! 🙂

Vissza