maros_osz_cikk_2022

Keresd a békét, és járj annak útján! – Nagymaros 2022 őszén

„Egy amerikai kutatócsoport 1975-ben veszélyes kísérletet végzett: belerepültek egy hurrikán közepébe. Megállapították, hogy a maga körül mindent elpusztító felhő- és légörvény belsejében, a vihar »szemében« teljes szélcsend uralkodik” – ezzel a képpel invitál a Nagymarosi Levél az októberi találkozóra. 

A mi életünk – a minket körülvevő szűkebb vagy tágabb környezet vagy belső világunk – sem mentes viharoktól, békétlenségektől. Az őszi találkozón beletekintünk „a hurrikán szemébe”, odahúzódunk a viharban veszteglő bárkában békésen alvó Jézus mellé. Vele keressük, hogyan válhat életté számunkra a zsoltár sora: „Keresd a békét, és járj annak útján!” (vö. Zsolt 34,15)

A találkozó főelőadója Magyar Gergely OFM, kárpátaljai lelkipásztor lesz, a szentmisén pedig együtt ünneplünk majd Hortobágyi Cirill OSB pannonhalmi főapáttal. A nap zenei szolgálatát a káposztásmegyeri 3in1 zenekar, valamint Sillye Jenő és barátai végzik. A főelőadást követően idén is számos fakultáció, műhely várja az érdeklődőket – görgess lejjebb, és ezekről is olvashatsz!

A nap részletes programját és a találkozó énekeit megtalálod a találkozó infófüzetében, amelyet innen letölthetsz. Hozd magaddal a telefonodon a találkozóra is! 🙂

Program

 • 9.00: napindító
 • 10.00: főelőadás: Magyar Gergely OFM kárpátaljai lelkipásztor; majd szentségimádás
 • 12.00: fakultációk
 • 13.30: ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
 • 14.45: tanúságtétel és zenés felkészülés a szentmisére
 • 16.00: szentmise – főcelebráns: Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát
 • a szentmise után: közös éneklés Sillye Jenővel és barátaival

A szentmisét Cirill atya a ti imaszándékaitokért mutatja be – ezeket elhelyezhetitek virtuális imafalunkon. A fal virtuális, az imádság valóságos! 😉

Fakultációk

A délelőtti eseményeket követően délután sokféle választható program, fakultáció vár, ha ellátogatsz Nagymarosra. Ezek a programok kisebb létszámúak, és abban próbálnak segíteni, hogy egy személyesebb szinten is foglalkozni tudj az előadásban elhangzottakkal, hogy megismerkedj különféle lelkiségekkel, hogy feltárhasd egy beszélgetésben önmagadat.

Idén októberben ezek közül a programok közül választhatsz (figyelem, a helyszínek az esős időjárás miatt változtak!):

 • Beszélgetés Gergely atyával
  Főelőadónkkal, Magyar Gergely ferences atyával a templomban beszélgethettek tovább.
 • Keresők
  Az örökifjú Kerényi Lajos atya a Szent Márton Közösségi Házban tartja előadását.
 • Kérdezz-felelek
  Ha kérdésed akadt, vidd magaddal a kérdezz-felelekre! A református templomban Brückner Ákos, Fülöp Ákos és Balázs András atya válaszol a nekik feltett kérdésekre.
 • Iránytű Hivatástisztázó Műhely
  Az Iránytű Hivatástisztázó Műhely teamje a plébániakertben vár. Ez a program abban szeretne támpontokat adni, hogy az Úr mellett dönts, hogy megtaláld élethivatásodat, és beszállj Jézus mellé a bárkába. Figyelem! Csak 18 és 35 év közöttieknek!
 • “ÚtJelzők”
  Keresed az utat? Még nem látod a célt? Békességre törekszel? – a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola hallgatói a Szent Márton Közösségi Ház verandáján várják az érdeklődőket. Három különböző nyomvonalon elindulva adnak segítséget az eligazodásban, hogy biztos lábbal járhassátok a béke útját. Figyelem! Csak 17 és 35 év közöttieknek!
 • Kérdezd a kispapot!
  Az Esztergomi Szeminárium papnövendékei rendszeres vendégek Nagymaroson. A művelődési ház kistermében Te is találkozhatsz velük!
 • Egyéni lelkibeszélgetések az Oázissal
  Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat munkatársai szeretettel várnak személyes beszélgetésre a Dózsa György út 5. sz. alatti udvaron, nem messze a találkozó központi helyszíneitől. Ha kérdések, békétlenségek feszegetnek, és segítene, ha feltárnád őket valaki előtt, számíts az Oázisra!
 • Hit és Fény
  Ha szeretnéd a délutánt nevetéssel, játékkal tölteni és különleges barátainkkal találkozni, akkor szeretettel vár a Hit és Fény Közösség. Egy közösség, ahol a testi és/vagy értelmi sérültek, családtagjaik és barátaik rendszeresen találkoznak Krisztus szellemében, hogy megosszák barátságukat, együtt imádkozzanak, ünnepeljék az életet és megleljék a békét. Ezen a programon, amelynek helyszíne az alsó iskola tornaterme, bepillanthatsz a közösség életébe.
 • Időzz az Úrral!
  Lehet, hogy csak csendre és az Úr jelenlétére vágysz – egész délután, a szentmise kezdetéig tart majd a csendes szentségimádás az altemplomban.
 • Kiengesztelődés
  A szentségimádás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőség szentgyónásra, lelki beszélgetésre a jelenlevő atyákkal a templom melletti területen – keresd a fehér ernyőket!

 

icons8-unsplash-50

Pesti Dóra fotói

Tibély Gergely fotói

icons8-clapperboard-50

Videók: Kattints ide!

icons8-headphones-50

Hanganyagok: Kattints ide!

icons8-document-80

A Magyar Kurír beszámolója

ESOPROG_grafikus_JAV

Plakát

NM-plakat_2022o

Nagymarosi Levél

Töltsd le PDF-ben!

nagymarosi_level_2022_osz_1

nagymarosi_level_2022_osz_2

PDF letöltése

Vissza