DSC04494

Fakultációk a tavaszi találkozón az irgalmasság jegyében

Ahogy már megszokhattátok, a 9 órakor kezdődő reggeli ima, majd a főelőadás és a szentségimádás után 12 órától fakultációkon, műhelyprogramokon vehettek részt a nagymarosi találkozón. A kínálat idén is színes, bízunk benne, hogy mindannyian megtaláljátok majd a szívetekhez leginkább közel álló programot. Ebben a posztban e lehetőségekről szeretnénk hírt adni.

DSC04784

  • Főelőadónkat, Béri László Renátó kármelita szerzetest a művelődési házban kérdezhetik tovább a témáról az érdeklődők.
  • A református templom biblikus műhelynek ad helyet, ahol Radnóti Mária szociális testvér várja az érdeklődőket.
  • A város felett magasodó kálvárián kerül sor a kérdezz-felelek fakultációra. Gyűjtsd a benned felmerülő kérdéseket a nap folyamán, és vidd el őket erre a programra!
  • A templomban a „keresők” számára tart előadást Kerényi Lajos atya.

DSC04905_v1

  • A plébániakertben a Cenacolo Közösség tagjainak tanúságtételére kerül majd sor. A Cenacolo keresztény közösség, amely befogadja az utat tévesztett, csalódott, reményvesztett fiatalokat, akik arra vágynak, hogy megtalálják önmagukat, az élet értelmét és örömét.
  • A nagymarosi családi napközit különféle ferences nővérközösségek veszik majd birtokba. Interaktív programjuk címe: Az irgalom alapvető tapasztalatának megjelenése a ferences lelkiség sokszínűségében.
  • Döntéshozás és elköteleződés, hűség egy életre és hűség a mindennapokban. Mit kell tennem itt és most, hogy szent legyek? Hogyan tudok kitartani az életdöntésemben? Hogyan tudom apróbb célokra lebontani a nagyobb célomat? Ezeket a kérdéseket járja körül az Iránytű hivatástisztázó műhely a résztvevőkkel a Szent Márton Közösségi Házban. A fakultációt vezetik az Iránytű team tagjai: Fecske Orsolya SSS, dr. Csépányi Gábor, Petres Lúcia OP, Mézinger Gabriella SJC és Nagy Bálint SJ.

DSC01361_v3

  • Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat munkatársai szeretettel várják a személyes beszélgetésre vágyókat a Szent Márton Közösségi Ház udvarán.
  • Az altemplomban csendes szentségimádás zajlik majd.
  • Az előadás végétől a szentmise kezdetéig lehetőség van gyónásra, lelkibeszélgetésre.

DSC04832

A találkozó helyszínén egész nap több ifjúsági szervezetet, lelkiségi mozgalmat, illetve programot bemutató standok várják az érdeklődőket. Találkozhattok a Jó Pásztor nővérek, Katolikus Ifjúsági Mozgalom, szaléziak, Kovászoló, Emberhalászok, Mária Rádió, Mária Út, Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület, pálos nővérek, szegedi Szent Imre Kollégium vagy a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola.

Várunk! Találkozzunk május 21-én Nagymaroson!

Vissza