500x500

Most RÁD van szükség! Támogasd a nagymarosi találkozókat!

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó közel ötven esztendeje a legnagyobb, rendszeresen megrendezett katolikus ifjúsági találkozója a magyar egyháznak, amelyen minden alkalommal több ezren vesznek részt. 

A szervezők kezdettől fogva azon voltak, hogy a találkozó elsősorban a saját lábán álljon meg. A sok szervezési feladat mellett sokan talán nem is tudatosítják, hogy minden ilyen találkozónak anyagi vonzatai is vannak: a technikai eszközök bérleti díja, szállítási és útiköltségek, grafikai szolgáltatások díjai, nyomdaköltség, a kommunális szolgáltatások díjai… Egy offline, hagyományos formában megtartott találkozó összköltsége egy-másfél millió forint. Emellett évről évre tervezzük, hogy a találkozót befogadó plébániát kisebb felújítással (pl. udvar rendezése), eszközbeszerzéssel (pl. székek vásárlása, felújítása) segítsük, hiszen több évtizede a nagymarosiak nyújtják számunkra azt a helyet, ahol igazán otthon érezhetjük magunkat. Mindezek anyagi forrása elsősorban a találkozó ünnepi szentmiséjének perselyadománya, amelyre hét- és kilencszázezer forint körüli összeg szokott beérkezni. Emellett néhány paptestvér, valamint a Váci Egyházmegye szokta rendszeresen támogatni a találkozót, illetve különböző pályázati forrásokból próbáljuk még kiegészíteni annak költségvetését.

A tavaszi online találkozó tapasztalata, hogy a fizikai találkozás hiánya ellenére a költségink nem csökkentek. Sokan önkéntes módon ajánlották fel szolgálatukat, munkájukat, eszközeiket a találkozó megvalósítására, ám a közvetítés technikai díjai és a grafikai elemek megvalósítása hasonló nagyságrendű forrást igényelt, mint egy offline találkozó összköltsége, ugyanakkor a személyes jelenlét hiánya nem tette lehetővé perselyadományok gyűjtését. Ez komoly fejtörést okozott a szervező stábnak.

Mivel idén októberben ismét csak online módon tudjuk megszervezni a találkozót, a forráshiány most is nagy nehézséget jelent.

Kérjük ezért, ha megteheted, és fontosnak tartod a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, adományoddal segítsd annak létrejöttét.

Támogatásodat az alábbi számlaszámra elutalva juttathatod el hozzánk:

MKPK Ifjúsági Bizottsága

11100104-18167010-37000004

Ha külföldről utalnál, ezt az IBAN-formátumú számlaszámot használd:

HU33-1110-0104-1816-7010-3700-0004

Kérjük, hogy a közlemény rovatba írd be:

Nagymaros

Segítségedet a résztvevők nevében is nagyon köszönjük!

A szervező stáb

Vissza