IMG_1112_2

A gyógyulás és a kiengesztelődés jegyében: fakultációk a tavaszi találkozón

A főelőadást követően 12 és 14 óra között különféle választható programokon vehettek részt. Ezek között megtaláljátok a „klasszikus” fakultációkat, de számos kisebb létszámú lelkiségi műhely is vár rátok. Megtalálod a helyed, ha zenére vagy csendre, ha beszélgetésre vagy meghallgatásra vágysz. A részletes programmal megismerkedhetsz a találkozó infófüzetében is, amelyet innen tudsz letölteni PDF-ben. Hozd magaddal a találkozóra a telefonodon!

 • Főelőadóinkkal a művelődési házban beszélgettek tovább az érdeklődők.
 • Kerényi Lajos atya a nagytemplomban vár előadásán.
 • Kérdésed akadt? Vidd fel a nagymarosi kálváriadombra – a hegymászás után Brückner Ákos Előd, Somogyi Sándor és Farkas László atya vár a kérdezz-felelek fakultáción.

DSC04658

 • Meghívtál, hogy vízre lépjek… Keresztény vagy? Ez azt jelenti, meghívott vagy. Neked is van hivatásod! Az Iránytű Hivatástisztázó Műhely abban szeretne támpontokat adni, hogy az Úr mellett dönts, hogy beszállj Jézus mellé a bárkába. Az Iránytű Hivatástisztázó Műhely a Szent Márton Közösségi Házban tartja programját. Figyelem! Csak 18 és 35 év közöttieknek!
 • „Szállj, dalom!” Sillye Jenő zenés tanúságtétellel vár az alsó iskolában.

IMG_6100

 • MiNEK? KiNEK? MindenkiNEK! Fábry Kornél atya és minden, amit a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról tudni érdemes! Ha érdekel 2020 legnagyobb, világméretű katolikus rendezvénye, ha te is szívesen részese lennél ennek az egyhetes ünnepségsorozatnak, ha ki nem hagynál egy Guiness-rekordot, vagy csak tudni szeretnéd, hogy mennyiben érint a NEK téged, akkor szeretettel várunk egy színes előadással a felső iskolában!
 • Az Oázis Lelkigondozó és Mentálhigiénés Szolgálat munkatársai várnak a Szent Márton Közösségi Ház udvarán, ha az imádság terében szeretnének beszélgetni, találkozni önmagukkal.
 • Markó Mária gyásztanácsadó Ami egyszer a tiéd volt… című műhelyén veszteségeinkről, az ezekkel való szembenézésről, veszteségeink feldolgozásáról lesz szó a felső iskolában.

DSC04515

 • Drámai találkozások címmel a tékozló fiú történetének drámai és biblikus elmélyítésével várnak a Nyolc Boldogság Közösség tagjai és Csernai Balázs atya a plébániakertben. Velük maradva felkészülhetsz a kiengesztelődés szentségének vételére.
 • Életbevágó veszteségek és döntések címmel tart műhelyt Keresztes Ilona, rádiós szerkesztő-műsorvezető és a Fiatalok az Élet Szolgálatában közösség a felső iskolában.
 • Azoknak, akik csak csendre és az Úr jelenlétére vágynak, egész délután tart majd a csendes szentségimádás az altemplomban.
 • A főelőadás végétől a szentmise kezdetéig folyamatosan lesz lehetőség szentgyónásra, lelki beszélgetésre a jelenlevő atyákkal.

 

„Felkelek és Atyámhoz megyek…”

Ezen a találkozón arra hívunk, hogy élj a kiengesztelődés szentségével, végezd el szentgyónásodat! A nap folyamán ebben kapsz segítséget a főelőadásban, a fakultációkon, műhelyeken, a közös imádságban.

A találkozón már a szentségimádás kezdetétől lesz lehetőséged arra, hogy elvégezd szentgyónásodat vagy beszélgess mindazokról a kérdésekről, esetleg terhekről, amelyek foglalkoztatnak. A gyóntató atyák a plébániakertben és a templom melletti kertben várnak majd a nap folyamán – keresd a találkozó helyszínén a tájékoztató feliratokat!

 

icons8-unsplash-50

Pesti Dóra fotói

Tibély Gergely fotói
icons8-clapperboard-50

Az Apostol TV felvételei a találkozóról

icons8-headphones-50

Hangfelvételek

Vissza