church-820339_1920

“Felkelek és Atyámhoz megyek…” Nagymaros 2019 tavaszán

2019. május 18-án újra a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó résztvevői népesítik be a Duna-parti kisvárost! 🙂 Várunk, hogy együtt töltsünk egy szép tavaszi napot – együtt egymással és az Úrral!

Isten Egyházán keresztül szeretne jelen lenni életünkben a hétköznapok és az ünnepek, az öröm és a bánat idején. Ennek kitüntetett pontjai a szentségek – egyszeriek és rendszeresek egyaránt. Ősszel a keresztségről és a bérmálásról gondolkodtunk, a májusi Nagymarosi Ifjúsági Találkozón pedig figyelmünk a gyógyulás kegyelmi lehetőségei, a bűnbánat és a betegek szentsége felé fordul. Ennek kapcsán a megtérés, a bűnbánat, életünk gyászai és veszteségei, ezek feldolgozása lesz találkozónk témája.

Főelőadóink a Székesfehérvári Egyházmegyéből érkeznek: Száraz László atya a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa, Szilágyi Szabolcs atya pedig piliscsabai plébános – mindketten hónapok óta készülnek a találkozásra! 🙂

foeloadok

Laci atya és Szabi atya így invitál a Nagymarosi Levélben:

Életünk egy nagy utazás, mely az Atyától indul, és az Atyához tér vissza. Utazásunk közben különbféle terepeken átvezető útszakaszokat kell megtennünk, elfogyhat erőnk a lépések megtételéhez, betegségek vehetnek erőt rajtunk, sebek gátolhatják lépteinket, vagy egyszerűen “csak úgy” elfáradunk vagy ránk sötétedik… Utazásunk során azonban már velünk van Jézus személyében az Atya szeretete, meghívó szava; az Atya végtelenül tiszteli tőle kapott szabadságunkat, egyetlen lépést sem tehet meg helyettünk, de abban a pillnatban mellénk áll, mihelyt hozzá fordulunk… Hozzá fordulhatunk, amikor szeretetének bizonyságára van szükségünk, amikor elfogyott a muníciónk vagy elszakadtunk útitársainktól, amikor szakadék vagy fal jelzi egy-egy zsákutca végét… A bűnbánat szentségében ezt a fordulatot tesszük meg, hogy megerősödhessünk ölelése által, hogy visszakaphassuk gyermeki bizalmunkat és méltóságunkat, hogy megszabadulhassunk fölösleges terheinktől, hogy világosságot kapjunk az előttünk álló útszakasz megtételéhez…

A május 18-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozó ez alkalommal is közös reggeli napindítóval kezdődik a nagymarosi plébániakertben – a délelőtt zenei szolgálatát a Nyolc Boldogság Katolikus Közösség tagjai végzik majd. A főelőadást követően számos lelkiségi műhely és fakultáció vár a délután folyamán, ezek között itt böngészhetsz.

A délután négy órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök atya lesz; a szentmisén a Szombathelyről érkező Új Esély Dicsőítő Zenekar szolgál majd.

A program

  • 9.00: napindító
  • 10.00: főelőadás – Száraz László és Szilágyi Szabolcs atya,
    majd szentségimádás a Nyolc Boldogság Katolikus Közösséggel
  • 12.00: fakultációk
  • 14.00: ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
  • 15.30: énekpróba a szentmisére
  • 16.00: szentmise – főcelebráns: Beer Miklós váci megyéspüspök. A zenei szolgálatot a szombathelyi Új Esély Dicsőítő Zenekar végzi
  • 18.00: közös dicsőítés az Új Esély Dicsőítő Zenekarral
  • táncház a Jászok Együttessel

Ezen a találkozón figyelmünket különösképpen is a bűnbánat szentsége felé fordítjuk: a nap folyamán segítséget kaphatsz majd ahhoz, hogy felkészülj szentgyónásodra, a gyóntató atyák pedig egész nap velünk lesznek, hogy elvégezhesd szentgyónásodat.

A részletes programmal megismerkedhetsz a találkozó infófüzetében is, amelyet innen tudsz letölteni PDF-ben. Hozd magaddal a találkozóra a telefonodon!

Most is, mint minden találkozón segítőket vár a Gyerekmaros is – ha szívesen vagy gyerekek között, ha segítenél a csoportvezetésben, látogass el a Gyerekmaros honlapjára és jelentkezz!

A találkozó plakátja

nagymaros2019_tavasz_logo

Nagymarosi Levél

Letöltés PDF-benlevél_2019_tavasz_logo2 levél_2019_tavasz_logo1

Vissza