2023_tavasz_social_1

Egy szívvel, lélekkel – Nagymaros 2023 tavaszán

Az egységet, a közösségvállalást, a kapcsolódást vitán felül állóan fontos értékeknek tartjuk. Mégis: mintha mostanában a közös szimbólumok, kirakott zászlók, megfogalmazott nyilatkozatok, aláírt petíciók, megváltoztatott profilképek pont az elhatárolódásunkról, az egyet nem értésünkről, a különböző véleményünkről szólnának.

Amikor Jézus megjelent az emberek között, ugyanezt a hatást keltette! Szétválasztott. Embereket, családokat, közösségeket, csoportokat. Ugyanezt a hatást kelti ma is. Ahol jelen van, ott szétválasztódnak dolgok. Ám az elválasztottság gyakran nem az ő akarata, hanem a mi emberi logikánk következménye. Jézus Krisztusnak van egy nagyon mély meghívása számunkra. Az egységre, a közösségre, a kapcsolódásra hív. Talán nem (csak) azokkal, akikkel a mi logikánk szerint egységben lennénk. Talán nem (csak) azokkal, akikkel a legszívesebben kapcsolódnánk.

Jézus többre hív annál, mint ami nekünk kényelmes… Ettől válik ez egy igazi kihívássá. Figyelmünket odairányítja a teremtett világra, a társadalom kitaszítottjaira, a betegekre, a bűnösökre, az eltérő vallási hagyományhoz tartozókra. És még kikre? Ha Krisztussal egységben vagyok, akkor kikkel kell egységben lennem…? Erre a kérdésre keressük a választ közösségben, május 20-án, Nagymaroson.

A találkozó infófüzetét a részletes programmal és a nap énekeivel letöltheted, ha IDE kattintasz!

MOBILBARÁT verzió
NYOMTATHATÓ verzió

A program

  • 9.00 Napindító
  • 10.00 Főelőadás — Járay Márton református lelkész és mentálhigiénés szakember; majd szentségimádás
  • 12.00 Fakultációk
  • 13.30 Ebédszünet, idő a személyes találkozásokra
  • 14.45 Tanúságtétel és zenés felkészülés a szentmisére
  • 16.00 Szentmise — Fekete Szabolcs Benedek szombathelyi segédpüspök
    A szentmise után: tánc, örömteli, kötetlen együttlét

Most is, mint minden találkozón segítőket vár a Gyerekmaros is – ha szívesen vagy gyerekek között, ha segítenél a csoportvezetésben, látogass el a Gyerekmaros honlapjára és jelentkezz!

A találkozó plakátja

Töltsd le innen: PDF, JPG

2023_tavasz_nagymaros_plakat

Nagymarosi Levél

Töltsd le innen: PDF, JPG1, JPG2

2023_tavasz_nagymarosi_level_2

 

 

 

Vissza